Het is donderdagmiddag en de kinderen van de plaatselijke BSO in Warnsveld komen aangelopen met hun stoelen. Ze zijn hier om een middagje workshops van de Learning Tribe te volgen. Op de planning staat een workshop socratische gesprekken en daarna een workshop proeven en koken!

Bij Humberto gaan ze aan de slag met een zelf bedachte- en gekozen filosofische vraag. Eerst mogen de kinderen zelf vragen verzinnen. Er komen vragen voorbij als ‘waarom bestaan er verschillende talen?’ en ‘waar komen de zaadjes van de bloemen vandaan?’. Uiteindelijk wordt er gezamenlijk gekozen voor de vraag: ‘waar komt angst vandaan?’. De kinderen filosoferen er op los. De een vertelt dat hij angst in zijn dromen tegenkomt en de ander vertelt dat angst een soort stofje is in je hersenen. Als het kon hadden de kinderen nog wel langer willen filosoferen. Het was tijd om de knorrende maagjes te stillen en te beginnen met de kookworkshop!

Tessa heeft een smaakproefje voorbereidt. Ze mogen proeven van allerlei smaken en op deze manier komen de kinderen er achter welke smaak zij wel of niet lekker vinden en welke smaken ze herkennen. Dan worden er twee groepjes gemaakt. Zo gaat de ene groep zelf pasta maken en de andere groep gaat zelf ingrediënten kiezen voor de pastasaus en deze maken.

Voor het maken van de saus moeten de kinderen goed overleggen. Het kan voorkomen dat de één iets misschien ècht niet lust en de ander iets niet lekker vindt maar omdat de rest van de groep het ingrediënt wel lekker lijkt heeft hij besloten het toch nog een keer te proeven. Weer een ander heeft iets nog nooit gehad en wil het graag proberen! Samen gaan ze aan de slag met snijden en bakken. Ondertussen is de andere groep bezig met pastadeeg maken en deze in slierten te vormen zodat het daarna gekookt kan worden.

Als laatst mogen de kinderen met een fonkeling van trots in hun ogen hun eigengemaakte pasta natuurlijk lekker opsmikkelen!

Het was een leuke dag! Zolang de Learning Tribe haar (letterlijke) deuren nog niet kan openen vinden wij het erg leuk om creatieve, innovatieve en leerzame dingen te doen zoals workshops.