Marc van Dijk (redacteur Filosofie Magazine) nam deel aan de denktank van de Learning Tribe op 31 mei 2018 en schreef een mooi artikel over de Learning Tribe.

In het artikel gaat Marc van Dijk in op de denktank van 31 mei en de workshop die de kinderen van de lokale BSO die dag gevolgd hebben. Ook schrijft hij een mooi stuk over Humberto Schwab, één van de oprichters van de Learning Tribe, en hoe hij tot het oprichten van de school is gekomen.

Kinderen zijn van nature filosofisch. Alleen zijn ze niet gewend dat ze zelf mogen nadenken op school, stelt filosoof Humberto Schwab. Om dit te veranderen, begint hij in de regio Zutphen-Deventer de Learning Tribe: de eerste socratische basisschool in Nederland’ – Filosofie Magazine

Het artikel is in het extra dikke filosofiemagazine van deze maand en online te vinden door hier te klikken!